Jong Ajax heeft gisteravond na een lange periode zonder winst een mooie overwinning geboekt. Op Sportcomplex de Toekomst werd streekgenoot Telstar met ruime cijfers (4-1) verslagen.

Trainer Andries Ulderink van Jong Ajax kon zich de datum van de laatste winstpartij niet meer herinneren. “Het was in ieder veel te lang geleden. Dat heb ik de jongens in de kleedkamer ook verteld.”

Jong Ajax was wederom versterkt met spelers uit de A-selectie. Thulani Serero, Amin Younes en Mike van der Hoorn verschenen gisteren aan de aftrap tegen de ploeg uit Velsen-IJmuiden. Thulani Serero maakte zijn eerste officiële speelminuten voor Ajax dit seizoen en speelde de hele wedstrijd.

Na een voorzet van Django Warmerdam in de 37ste minuut werd de openingstreffer in eigen doel gewerkt door Dustin Mijnders: 1-0.. De absolute uitblinker gisteravond Amin Younes scoorde vlak voor rust de 2-0. Younes hoopt voldoende indruk te hebben gemaakt om een basisplaats te veroveren in het eerste elftal van Ajax. “Maar het is aan de trainer om te beslissen. Het enige wat ik kan doen is honderd procent fit blijven en gas blijven geven. Ik hoop er donderdag tegen Celtic bij te zijn.”

Vooral in het laatste half uur van de eerste helft maakte Jong Ajax een uitstekende indruk. Ulderink: “Ik vond dat we het eerste kwartier matig voor de dag kwamen, met veel lange ballen. Vervolgens speelden we een erg sterk half uur en creëerden we veel kansen. Het stond 2-0 bij rust, maar het had ook 3-0 of 4-0 kunnen zijn.”

In de tweede helft werd het spel van Jong Ajax minder. “We kunnen over de tweede helft gewoon niet tevreden zijn,” zei Ulderink. “Zij gingen iets hoger druk zetten en wij speelden het slordig uit. Ook gaven we opeens drie tot vier grote kansen weg.”

De tegenvallende Yaya Sanogo bleef in de rust met liesklachten in de kleedkamer achter en werd vervangen door Sam Hendriks. In het laatste halfuur wist de uitstekend spelende Hendriks twee maal het net te vinden en zag een derde poging op de lat uiteenspatten. Donny van de Beek pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart voor het wegschieten van de bal en moest met rood het veld verlaten.

Uitblinker Amin Younes werd na 68 minuten gewisseld. “Dat was een afspraak met de technische staf van Ajax 1,” verklaarde Ulderink tot slot.

Jong Ajax – Telstar 4-1 (2-0)

37. Mijnders 1-0, 45. Younes 2-0, 70. Hendriks 3-0, 74. Maletic 3-1, 76. Hendriks 4-1

Opstelling Jong Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Onana, Owusu, Van Bruggen, Van der Hoorn, Warmerdam, Serero, Nouri (82. Clement), Van de Beek, Cerny, Sanogo (46. Hendriks), Younes (68. Acolatse)