© Proshots

Jong Ajax trad vrijdagavond aan in Waalwijk tegen RKC, de beloften kenden een vliegende start door binnen eerste tien minuten twee keer te scoren. Dani de Wit beleefde een mooie dag: hij zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een nieuw contract en scoorde een hattrick in Waalwijk.

Flitsende start

De beloften kenden een vliegende start door na acht minuten de score al te openen. Dani de Wit scoorde in open doel nadat RKC-keeper Vaessen een redding had gebracht op een schot van linksbuiten Noa Lang. Binnen twee minuten verdubbelden de Amsterdammers de score. Linksback Mitchel Bakker zette strak voor, spits Kaj Sierhuis kopte binnen voor een 2-0 voorsprong voor Jong Ajax. Daarna stokte de productie, RKC kwam meer en meer in de wedstrijd.

In de twintigste minuut deed Dylan Seys wat terug voor de Waalwijkers, zijn schot verraste Norbert Alblas. Na de goal brak er een periode aan waarin weinig gebeurde, de thuisploeg maakte een aantal overtredingen en beide ploegen hielden moeilijk balbezit. Dani de Wit kwam nog dichtbij voor de beloften, hij omspeelde RKC-goalie Vaessen, maar schoot de bal uiteindelijk naast het doel. De Belgische scheidsrechter D’Hondt floot niet veel later voor het rustsignaal.

Hattrick

In de tweede helft ging Jong Ajax op zoek naar meer doelpunten, de beloften kwamen tot een doelpunt in de 64ste minuut. Een voorzet van Noa Lang werd tegen de kruising gekopt door Danilho Doekhi, Dani de Wit was er als de kippen bij om zijn tweede van de wedstrijd te maken. Zeven minuten later was daar de goal die de hattrick voor De Wit complementeerde, een schot van afstand kon nog gekeerd worden door de RKC keeper. De Wit stond echter opnieuw op de goede plek om af te ronden. Hij benadrukte daarmee opnieuw waarom hij zijn contractverlenging verdiende. RKC deed een minuut later meteen iets terug, Dylan Seys scoorde zijn tweede voor de Waalwijkers. Het was echter niet genoeg om ze terug in de wedstrijd te krijgen.

Jong Ajax komt maandag 5 februari weer in actie, dan spelen de beloften tegen Helmond Sport. Aftrap is om 20:00 op Sportpark de Toekomst.