Jong Ajax heeft na drie nederlagen op rij eindelijk weer drie punten gepakt. Thuis wonnen de beloften met 3-0 van FC Dordrecht. Omdat NEC verloor van Telstar is het gat met de Nijmegenaren nu weer terug gedrongen tot vier punten. Jong Ajax kende weinig problemen met FC Dordrecht.

Bekende namen

Jong Ajax startte met oude bekenden in de basis, onder andere Mateo Cassierra en Dennis Johnsen waren weer beschikbaar gesteld voor de beloften. De ploeg van Reiziger begon sterk aan het duel, de dreiging kwam vooral bij Mazraoui en Johnsen vandaan. In de eerste tien minuten was Mazraoui al een aantal keren dichtbij, hij kopte in de vierde minuut de bal vlak voor de Dordtse goal langs. In de 25ste minuut kreeg hij een grote kans. Mazraoui brak door via de linkerkant, maar zijn schot trof de benen van Dordrecht keeper Fij. Tien minuten later was het uiteindelijk wel raak voor de Amsterdammers. Johnsen wist met een prachtige actie de verdedigers van hem af te houden, hij wist vervolgens de bal sluw langs Fij te spelen. De beloften waren net zoals in de afgelopen twee wedstrijden opnieuw op een voorsprong gekomen. Het publiek op de Toekomst zag dat het deze avond niet zoals de afgelopen weken liep, de Amsterdamse beloften domineerden de wedstrijd en de voorsprong was volkomen terecht. Toch kwam FC Dordrecht er bij vlagen een keer uit, in de 43ste minuut kregen ze een kans. Rosenthal kreeg de bal op de rand van de zestien meter, zijn schot ging rakelings over.

Beslissing

De Amsterdammers wisselden in de tweede helft door. Bakker stond aan het begin van de tweede helft al op het veld, hij verving Mauro Savastano. Bijleveld zou later volgen in de plaats van Mazraoui, Noussair Mazraoui was een paar minuten eerder spijkerhard neergehaald door een speler van FC Dordrecht. Hij kon dus uiteindelijk niet verder. Niet veel later moest ook Zian Flemming het veld ruimen voor Ché Nunnely. In de 72ste minuut kregen de beloften een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Eiting ging erachter staan, hij legde de bal perfect klaar voor Dani de Wit. De Wit zette Jong Ajax hiermee op een veilige 2-0 voorsprong. De beloften lieten hierna FC Dordrecht meer aan de bal, de Dordtenaren kwamen nog dichtbij met een bal op de lat. Jong Ajax maakte echter in blessuretijd de 3-0 via invaller Ché Nunnely. De invaller verdiende zijn goal, hij viel erg goed in en zorgde voor veel dreiging. Via een snelle aanval op de linkerflank rondde Nunnely keurig af.

Micheal Reiziger kan tevreden zijn over het spel van Jong Ajax, de beloften speelden fris en aanvallend voetbal. De beloften reizen komende vrijdag alweer af naar Maastricht, MVV is de tegenstander. Door de overwinning op FC Dordrecht en het verlies van NEC, zijn Fortuna Sittard en Jong Ajax dichterbij gekomen. De achterstand is nu weer vier punten, de Amsterdammers bezetten momenteel de derde positie op de ranglijst. Er zal in de Geusselt om 20:00 worden afgetrapt. NEC speelt thuis tegen FC Dordrecht. Fortuna Sittard is vrijdag vrij en komt volgende week op maandag 4 december in actie tegen Jong PSV in Eindhoven.