Waar veel spelers al op jongen leeftijd dromen van een grote club in Spanje of Engeland, heeft Frenkie de Jong een heel ander doel voor ogen: slagen bij Ajax.

De jongen middenvelder had op zijn achttiende de keuze tussen PSV en Ajax. “PSV meldde zich eerder en ik had daar een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer,” zei hij tegen Voetbal International. “De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert, krijg je daar automatisch de kans bij Ajax 1, dat is bijna vanzelfsprekend als je naar de geschiedenis van de club kijkt.”

“Bovendien maakte ik bij mijn eerste gesprek kennis met grootheden als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam,” zo vertelt De Jong. “Tijdens mijn gesprek met Marc Overmars kwamen zij allemaal even langs om mij een handje te geven. Dat maakte wel indruk. Voor mij was de keuze duidelijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

De Jong heeft voorlopig een duidelijke toekomstvisie, en laat zich niet gek maken door lucratieve aanbiedingen uit het buitenland: “Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet.”