Siem de Jong zette maandag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. De middenvelder is verheugd met zijn terugkeer bij de Amsterdamse club. “Ik ben erg blij om weer hier te zijn. Het voelt als vanouds. Ik kom weer veel bekenden tegen waar ik jarenlang mee heb gewerkt. Ajax belde mij ongeveer een week geleden. Dit is voor mij een mooie kans. Een plek die ik goed ken en wat voelt als thuiskomen. Ik hoop hier net zo hard als vroeger te werken om beter te worden en hopelijk weer kampioen te worden”, vertelt de middenvelder in gesprek met Ajax TV.

“Ik was erg blij toen Ajax zich melden. Ik had ook nog andere opties, maar dat voelde allemaal nog niet goed. Toen Ajax belde voelde dat direct als de ideale stap, daarom ben ik ook heel erg blij dat het gelukt is.”

Marcel Keizer sprak vorige week met De Jong, die zijn oude rol in de selectie hoopt te herpakken. “Ik heb vorige week een goed gesprek gehad met de trainer. Hij vertelde dat ik me moet bewijzen voor een plek op het middenveld. Hij verwacht ook van mij dat ik wel een leider ga worden van het team, net zoals toen ik hier vertrok eigenlijk. Ik moet proberen de toon te zetten op de trainingen. Ervaringen delen met de jonge jongens. Die rol ligt mij wel, en lag mij destijds ook wel, dus ik ben blij dat ik die rol weer kan vervullen. Ik zal me de komende weken op de trainingen moeten bewijzen en dat geeft veel motivatie. De uitdaging zal voor mij zijn om weer net zo te gaan spelen als toen ik hier weg ging. Ik ben erg gemotiveerd om nog wat landstitels toe te voegen aan het rijtje.”