© Proshots

Frenkie de Jong begon gistermiddag in de basis tegen FC Groningen. De 20-jarige middenvelder is vastberaden om een definitieve basisplaats te veroveren. “Ik heb het al vaker gezegd: ik moet gewoon zorgen dat dit het jaar van mijn doorbraak wordt. Dat ik ergens in dit seizoen een basisplaats krijg en die niet meer weggeef. Het liefst natuurlijk morgen al, maar ik heb er niet echt een bepaalde tijd voor uitgetrokken. Ik merk dat de fans positief zijn en dat ze hopen dat ik erin sta. Nu is het aan mij om het vertrouwen waar te maken en te zorgen dat ik goede wedstrijden speel”, vertelt het talent in gesprek met NU Sport.

“Het ging niet top. Het was oké, maar niet lekker. Ik had te weinig beslissende acties, het kan nog veel beter. Aan het einde werd het ook wel zwaar omdat ik veel heen en weer liep”, is De Jong kritisch op zijn eigen spel. De jeugdinternational is blij dat Ajax heeft kunnen winnen. “Ik beleefde het hetzelfde als iedereen. Als je bij Ajax een paar keer verliest, dan is dat gewoon slecht en is iedereen teleurgesteld. Ik hoop dat we weer gaan winnen en dat ik beter ben dan de andere middenvelders in de selectie. Dan zal ik vast wel gaan spelen.”

Ook spreekt De Jong lovend over Lasse Schöne. “Lasse is echt een goede jongen en een goede voetballer. Hij helpt altijd uit zichzelf. Als ik iets vraag, staat hij altijd klaar. Ik heb nooit het gevoel dat hij me iets niet gunt.”