Na de 4-1 zege tegen Bolivia is Jong Oranje nu ook te sterk voor Paraguay. De ploeg van bondscoach Art  Langeler won uiteindelijk na strafschoppen de tweede oefeninterland op Zuid-Amerikaanse bodem. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Bolivia kreeg Justin Kluivert in de oefeninterland tegen Paraguay wel speeltijd van Langeler. De aanvaller mocht in de basis starten, maar wist, ondanks het krijgen van veel kansen, niet te scoren.

Pas na de eerste helft kwam de wedstrijd op gang. Salcedo kopte de bal in de 56e minuut uit een vrije trap langs Joël Drommel, die niet lekker stond opgesteld. Guus Til maakte 20 minuten voor tijd uiteindelijk de gelijkmaker na een fraaie dieptepass van Pablo Rosario. Twee minuten na de gelijkmaker werd Justin Kluivert gewisseld. De voetbalbonden van Paraguay en Nederland hadden afgesproken dat er bij een gelijke stand strafschoppen zouden worden genomen die Oranje uiteindelijk won.