© Proshots

Ook Siem de Jong was vanzelfsprekend zeer teleurgesteld over de nederlaag van Ajax tegen Vitesse (3-2). De middenvelder, die bij afwezigheid van Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar weer in de spits mocht starten, mistte zelf een aantal kansen en kwam pas in de slotfase tot scoren. Dit tot teleurstelling van de gelegenheidsspits zelf, die zijn verhaal deed voor de camera’s van Fox Sports.

“We weten hoe moeilijk wij het hebben om die ballen er in te schieten. Ik kwam persoonlijk ook moeilijk in het spel, want als spits moet je toch het veld groot houden”, aldus De Jong, die daarbij ook van mening is dat de buitenspelers onder Ten Hag veel meer tussen de linies komen dan in de tijd onder Frank de Boer.

“Nu kom je minder aan de bal dan dat je zelf wil. Ik ben een speler die vaker de bal wilt raken. Dat ligt mij gewoon net iets beter”, zo ziet De Jong. De spits was daarnaast van mening dat het beter ging draaien toen hij werd bijgestaan in de punt van de aanval door Mateo Cassierra. “We hebben kansen gehad om de 3-3 te maken. De titel? PSV laat meer zien dat ze het willen”, is de duidelijke, maar pijnlijke conclusie van De Jong.