© Proshots

Jong Ajax heeft vrijdag een overtuigende zege geboekt op Jong PSV. In Eindhoven werd het 0-3 voor de ploeg van Michael Reiziger.

In Brabant startte Jong Ajax in verband met de interlandperiode met veel wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. David Neres, Zian Flemming, Mees de Wit, Luis Orejuela en Mateo Cassierra begonnen onder andere vanaf de aftrap aan de wedstrijd. De beloften begonnen erg sterk. PSV kreeg nauwelijks ruimte en tijd om uit te verdedigen. Na negen minuten resulteerde het overwicht ook in een doelpunt. Een fraaie aanval via David Neres en Zian Flemming kwam terecht bij Mateo Cassierra, die in de zestien koeltjes afrondde. Vlak voor rust resulteerde opnieuw een aanval via de rechterflank in een doelpunt. Cassierra stuurde Neres weg. De Braziliaan schoot de bal vervolgens achter doelman Room.

In de tweede helft kwam Jong Ajax amper in de problemen. Zo’n tien minuten na rust schoot aanvoerder Flemming een vrije trap via doelman Room in het doel en was de wedstrijd definitief gespeeld. Vlak voor tijd kreeg Jong PSV nog een goede kans, maar Van Leer tikte de bal fraai uit de bovenhoek.

Door de zege op de Eindhovenaren gaat Jong Ajax alleen aan kop in de Jupiler League na drie speelrondes. De Ajacieden hebben na drie wedstrijden negen punten. MVV, FC Oss en NEC staan gedeeld tweede met zeven punten. Op 11 september staat de volgende wedstrijd op het programma: op De Toekomst speelt Jong Ajax dan tegen RKC Waalwijk.