Nog altijd zijn er veel geruchten over een mogelijke transfer van Justin Kluivert naar Manchester United. Ruben Jongkind, voormalig hoofd talentontwikkeling van Ajax, zag in de jeugd al dat Kluivert erg getalenteerd was, maar volgens Jongkind is er van een transfer nog geen sprake. Wel stelt Jongkind dat Kluivert een speler is die uitgedaagd moet blijven worden.

“Hij heeft zich erg goed ontwikkeld. Kluivert is een speler die uitdaging nodig heeft. Ik weet dat hij verveeld raakt als hij geen uitdaging heeft. Ik heb altijd van zijn karakter gehouden, omdat hij niet iemand is die graag te horen krijgt wat hij moet doen”, aldus Jongkind in gesprek met Sky Sports. “Het is aan de trainer om zijn krachten te gebruiken en hem zoveel mogelijk uitdaging te bieden.”

Al op jonge leeftijd viel Kluivert op door zijn goede dribbel. “Toen hij negen of tien jaar oud was, had hij al een hele goede dribbel. In de Onder-14 en Onder-15, duurde het even voordat hij volwassen werd. Veel coaches wilden hem toen buiten het team houden, maar Wim Jonk overtuigde ze ervan om hem een plaats te geven. Zijn spel was iets te voorspelbaar, dus daar hebben we met een individueel plan aan gewerkt.”

“Door dat individuele programma ging hij niet meer alleen naar binnen, maar ook buitenom. Hij leerde ook afmaken met beide voeten. Kluivert moest aan de linker- en rechterkant van het middenveld spelen en hij kreeg een zwaar fysiek programma. Verder hadden we een performance coach voor hem, die hem ervan bewust moest maken wat het inhoudt om profvoetballer te zijn” aldus Jongkind