Ook Wim Jonk reageert verbaasd op de opmerkingen van Ajax-directeur Rik van den Boog dat de voorstellen van het technisch platform aansluiten bij het technisch beleid dat al door de club wordt ingekleurd. De ex-international, momenteel actief als techniektrainer op de Toekomst, zegt: “Een essentieel verschil tussen het huidige beleid en de voorstellen die wij hebben gedaan is de invulling van de individuele trainingen en begeleiding. Daar staat in het beleidsplan niets over, dus zijn wij daar de afgelopen jaren zelf mee aan de slag gegaan. Omdat trainers als Dennis Bergkamp, mijn persoon en nog een paar anderen vinden dat dit een wezenlijk onderdeel van de opleiding moet zijn.”

Samen met looptrainer Ruben Jongkind werkte Jonk dit onderdeel van de door het technisch platform gedane aanbevelingen tot in de details uit. “Het mooie was, dat iedereen die we ermee confronteerden, het belang ervan meteen onderschreef. De interessante ideeën die Cruijff, Van Basten en Rijkaard daar ook over hebben, zijn aan onze bevindingen toegevoegd. Dat maakt dit rapport in mijn ogen ook zo sterk. Om te suggereren, dat het aansluit bij het huidige beleid vind ik daarom heel teleurstellend. Het is gewoon niet waar”, zegt Bergkamp tegen de Telegraaf.

Jonk tot slot: “Iedereen binnen onze groep heeft het beste met Ajax voor. Toch hebben we steeds veel wantrouwen gevoeld. Ik vind het heel teleurstellend, dat het vertrouwen er niet is. Niet de minste Ajacieden zijn hier maanden mee bezig geweest. Niet voor onszelf, maar voor Ajax.”