Net nadat hij de ledenraad van Ajax samen met Johan Cruijjf en Dennis Bergkamp een toelichting had gegeven op het technisch advies, werd Wim Jonk geconfronteerd met de frontale aanval van Uri Coronel op de ’groep Cruijff’. „Als dit – zoals Rik van den Boog zei – een warme club moet zijn, is die razendsnel afgegleden. Het is onzin dat er zulke harde woorden zijn gevallen en dus zijn de uitspraken van Uri zeer ongepast.

”De Volendammer maakte zich op het ArenA-dek boos. „Ik denk dat de concurrentie van Ajax zich rot lacht. Dit is bizar, Ajax-onwaardig en nooit ónze insteek geweest. Wij zijn met een goed plan gekomen en hoopten dat het zou worden geïmplementeerd. De directie vindt het een prima plan, maar weigert het uit het voeren.”

Dat er in de plannen van Cruijff mensen moeten vertrekken, vindt Jonk logisch. „Onze visie staat haaks op het huidige beleid. Dat betekent niet dat alles wat nu gebeurt slecht is. Maar om een ommekeer te bewerkstelligen heb je soms andere mensen nodig.” Wat er nu gaat gebeuren, weet Jonk niet. „De bijeenkomst met de ledenraad was zinvol. Er werden veel goede vragen gesteld. We wachten wel af.”Bergkamp was verbijsterd. „Ik ben geschokt door wat er is gebeurd. Dat je als klankbordgroep met iets heel positiefs komt, maar dat het niet positief wordt ontvangen.” De trainer van de A1 zei te zijn geschrokken van hetgeen hij bij dat elftal aantrof. „Dat was de aanleiding om erover te denken een andere richting op te gaan.”

Bron: Telegraaf