Het geschil tussen Ajax en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk zal waarschijnlijk uitgevochten worden voor de arbitragecommissie, zo werd vanmiddag duidelijk op de aandeelhoudersvergadering van Ajax. Dit omdat Jonk zich niet neerlegt bij een ontslag, waardoor Ajax geen kant op kan.

Dolf Collee herhaalde de informatie uit het persbericht dat Ajax gisteren de wereld instuurde en vertelde dat Jonk zich heeft afgekeerd van de afspraken in het technisch hart. Het hoofd jeugdopleiding stelde bovendien een ultimatum met eisen waar Ajax niet aan wilde voldoen, waarna Jonk in de wacht werd gezet. “De verwachting is dus dat deze zaak door de rechter of arbitragecommissie moet worden beslist”, aldus Collee op de aandeelhoudersvergadering. Verder wilde de algemeen directeur weinig loslaten “om de positie van Ajax te beschermen.”

Het mogelijke vertrek van Jonk heeft de laatste dagen al tot veel onrust geleid binnen Ajax, zowel intern als bij de supporters. Gisteren werden de deuren op de Toekomst beplakt met kranten waarop stond “Cruijff volledig achter Jonk.” Diezelfde kranten werden even later door Edwin van der Sar verwijderd. Daarnaast heeft het personeel van de Toekomst en een groep supporters laten blijken dat ze achter Jonk staan. Zij verzamelden zich vanmiddag voor de Amsterdam ArenA om te protesteren tegen een eventueel vertrek van Jonk.

UPDATE – 17:40 uur

Wim Jonk is niet akkoord gegaan met de vertrekregeling die door Ajax is gesteld. Jonk zal daardoor binnenkort samen met Ajax voor een arbitragecommissie verschijnen.

https://twitter.com/jopvankempen/status/665204064645423105