In de Voetbal International spreken Dennis Bergkamp en Wim Jonk over de recente ontwikkelingen binnen Ajax met betrekking tot het aanstellen van Louis van Gaal, buiten medeweten van Johan Cruijff, als algemeen directeur.

Bergkamp blijft verbaasd over de informatieverstrekking omtrent het besluit aan de trainers, of beter gezegd het gebrek daaraan. “Een dag nadat het nieuws bekend was gemaakt, waren Wim en ik gewoon op De Toekomst. Helemaal niemand van de clubleiding heeft ons aangesproken. En toen we zelf aan een directeur vroegen hoe het nu verder gaat, kregen we te horen dat hij daar niet over ging. Afschuiven dus”, zo vertelt de assistent van Frank de Boer.

“Ik begrijp heel goed dat Cruijff ontzettend gepikeerd is over de gang van zaken”, gaat de Flying Dutchmen verder. “Zo ga je niet met mensen om. Bovendien: we waren de goede weg ingeslagen met Ajax. Een koerswijziging zou slecht zijn voor de club”.

Problemen met Van Gaal heeft Bergkamp zeker niet. “Ik heb als speler fijn onder Louis gewerkt. Maar dit is een heel andere situatie. Wij worden door niemand ingelicht over de ontstane situatie. Laat staan dat we weten wat de plannen van Van Gaal zijn”.

Wim Jonk is op dat punt wat meer uitgesproken dan zijn collega-trainer. Hij gaat op deze manier niet onder Van Gaal werken. “‘Voor mij is één ding zeker: zo ga ik niet onder Van Gaal werken. Dat zegt niks over zijn kwaliteiten, maar we hebben niets van hem vernomen. Speelt hij ook mee in het spel? Daar wil ik niet aan denken!”, aldus Jonk.