Johan Cruijff verklaarde vorige week nog aan de ledenraad van Ajax open te staan voor een officiële functie bij Ajax. Zijn zoon Jordi gelooft niet dat zijn vader daadwerkelijk naar Amsterdam zal verhuizen.

“Het wordt in praktijk gewoon een adviserende rol,” zegt de technisch directeur van het Cypriotische AEK Larnaca deze week in een interview in het magazine NUsport.

“Hij zal echt niet naar Nederland verhuizen. Dat weet ik zeker. Dat hoeft ook niet. Als je de juiste mensen op de juiste plek zet, hoef je alleen maar te sturen en te luisteren naar de juiste mensen. Daar is mijn vader heel goed in. Ik maak me geen zorgen. Hij moet doen wat hij leuk vindt.”

De verhalen dat zijn familie hem er van weerhield een rol te spelen bij de Amsterdamse club bestrijdt Cruijff junior.

“Dat concluderen mensen vanwege zijn hartoperatie. Kijk, het is een ander verhaal als hij weer dagelijks op het trainingsveld zou gaan staan en de ploeg overal achterna zou reizen. Dat willen we niet in verband met zijn gezondheid. Maar op deze manier kan het wel.”

Overlegde je vader met jou over de uiteindelijke beslissing?
“Nee. Dat doe ik ook niet als ik naar Cyprus ga. Je praat erover, tuurlijk zal hij luisteren, maar uiteindelijk doet-ie toch wel wat hij vindt dat-ie moet doen. Wie ben ik om te zeggen dat hij iets niet moet doen?”

Je bent iemand die hem waarschijnlijk het beste kent én die ook in het vak zit.
“Het blijft Nederland. Kom op, laten we niet overdrijven. Als je acht jaar in Spanje hebt gewerkt, dan is Nederland, met alle respect, niet echt stressvol.”