Florian Jozefzoon is fit genoeg om zich weer aan te sluiten bij de selectie van het eerste. De jonge rechtsbuiten lijkt bijna hersteld van de knieblessure die de nog niet zo gek lang geleden gedebuteerde Ajacied ruim twee maanden van het veld hield. Frank de Boer is blij met het aansluiten van Jozefzoon, wiens nichtje Pearl deelnemer is aan The Voice Of Holland.

Debutant Jody Lukoki trainde mee met de A-junioren. De jongeling speelde tegen Feyenoord zijn eerste wedstrijd voor het hoogste elftal van zijn club Ajax en liet direct al een ware ‘panna’ zien. Hij speelde, weliswaar buiten de lijnen, de bal nonchalant door de benen van oud-Ajacied Tim de Cler.

Alle basisspelers van het elftal dat gisteravond aantrad in De Klassieker kregen overigens een vrije dag vandaag.  De geblesseerde Urby Emanuelson en Aras Özbiliz volgden een aangepast programma. Het is onduidelijk of het duo zondag tegen FC Utrecht kan voetballen. Mounir El Hamdaoui verscheen niet op het trainingsveld. Hij heeft nog last van een knieblessure en was afgelopen week opnieuw grieperig.