Met een 3-1 overwinning op Roda JC sloot de Ajax A1 een succesvolle eerste seizoenshelft af. Behalve twee El Azzouzi Openbare training Ajax A1 De Toekomst Ajaciedverliespartijen en twee gelijke spelen won de A1 alle wedstrijden in de competitie. In de Youth League werd er twee keer gelijkgespeeld maar wist de A1 zich makkelijk te plaatsen voor de achtste finales. Gisteren werd de A1 gekoppeld aan AS Roma, waartegen wordt gestreden voor een plek in de halve finale van de Youth League.

Een van de spelers die belangrijk is geweest voor de A1 is topscorer Zakaria El Azzouzi. Tot dusver een onbekende naam voor de meeste supporters. Hoewel teamgenoten Vaclav Cerny, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri al een aantal keer mee mochten trainen met het eerste was het voor El Azzouzi nog niet zo ver. Wel merkt hij dat zijn niveau groeit en hij steeds beter wordt. ‘Welke jeugdspeler droomt er nou niet van de stap naar het eerste elftal? Ik hoop natuurlijk dat ik eens mee mag trainen. Maar het is moeilijk, er zijn zoveel goede spelers bij Ajax. Je moet je elke wedstrijd laten zien. Over een jaar wil ik toch zeker in Jong Ajax hebben gespeeld en hoop ik dicht tegen het eerste aan te zitten. Maar eerst wil ik met de A1 toch de beker in de Youth League pakken. We hebben zoveel kwaliteit, het moet kunnen lukken.’

De 18-jarige spits begon bij DWS en kwam op zijn dertiende bij Ajax in de jeugdopleiding terecht. ‘Ik kan op zowel in de spits als op de vleugels uit de voeten, maar ik ben toch echt een spits. Ik heb ook altijd in de punt van de aanval gespeeld. Het is de positie waar ik me het fijnst voel. En ik vind het gewoon leuk om doelpunten te maken.’

En zowel in de competitie als in de Youth League heeft hij laten zijn veel doelpunten te kunnen maken. Met gemiddeld één goal per 48 minuten heeft hij een gemiddelde waar veel aanvallers alleen maar van kunnen dromen. ‘Als ik mijn sterkste punt moet opnoemen is dat wel mijn doelgerichtheid. En ik kan ook wel een mannetje passeren. Waar ik aan moet werken is het koppen. Ik heb wel een aantal kopgoals gemaakt, maar dat komt niet al te vaak voor. En mijn linkerbeen kan ook zeker beter. Ik train er extra op om dat te verbeteren.’

Maar het gaat hem niet enkel om de doelpunten. ‘De wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, waarin ik vier doelpunten scoorde,  was zeker mijn hoogtepunt, maar ook de uitwedstrijd tegen Feyenoord was heel erg goed. Niet alleen omdat ik scoorde, maar ook omdat ik die wedstrijd een aantal mooie acties maakte. Het ging allemaal heel lekker tijdens de mini-Klassieker. En ook al hebben we veel wedstrijden gespeeld, ik ben nog lang niet moe. Ik merk wel dat het fysiek zwaarder is dan voorgaande seizoenen, maar dat is ook logisch.’ Ajax nieuws Ajax1.nl