Borussia Dortmund, komende dinsdag tegenstander van Ajax in de Champions League, kende een goede generale door met 3-0 te winnen van Bayer Leverkusen. Jürgen Klopp, de succestrainer van de Duitse formatie, sprak na afloop van deze wedstrijd met de pers. “Ajax is een geweldig team”, desondanks verwacht hij dat de Amsterdamse club respect zal hebben voor de West-Duitse club.

Vooral het feit dat de Amsterdamse ploeg nauwelijks ervaring heeft, werkt hieraan bij. “Ajax heeft een leuk team om naar te kijken, vooral door hun technisch hoogstaande voetbal.” Net zoals Ajax zit Dortmund in een lastige situatie, overleven in de Champions League wordt gezien als bijna onmogelijk: “Daar denken wij nu niet over na. De wedstrijd tegen Ajax is het enige wat telt.”

Gekeken naar de statistieken zal het een leuke wedstrijd worden. In officiële wedstrijden is Ajax, op de wedstrijd om de Johan Cruijff-Schaal tegen PSV na, sinds februari ongeslagen in alle competities. Dortmund is al sinds december 2011 ongeslagen in alle competities. Beide teams zijn regerend landskampioen.