Jurriën Timber maakte vrijdag zijn debuut voor Jong Ajax. De verdediger van Ajax O19 was blij met zijn debuut, maar baalde ook met het 2-1-verlies. “Ik ben blij met mijn debuut, maar niet met het resultaat natuurlijk. Er had meer ingezeten en ook meer in moeten zitten. We waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar waren in het begin heel slordig en kwamen toen al snel met 1-0 achter. Vervolgens kwamen we met 10 man te staan, maar ook toen hielden we eigenlijk goed druk op de bal. Uiteindelijk viel de gelijkmaker net niet”, liet hij na afloop weten aan NH Nieuws.

Spanning voor de wedstrijd had het 17-jarige talent niet echt. Althans, niet meer dan normaal. “Ik had wel gezonde spanning voor de wedstrijd. Het was mijn debuut in het betaald voetbal en Jong Ajax en we speelde uit tegen Cambuur in een stadion met tienduizend man. Maar naarmate de wedstrijd vorderde viel het wel mee. Mijn medespelers hebben me ook goed geholpen. Zij hebben dit natuurlijk ook allemaal al meegemaakt.”

Dichtbij

Timber realiseert zich dat het eerste elftal steeds dichterbij komt. “Ik kijk standaard al naar hoe de verdedigers het in het eerste doen en wat ze doen. Je weet dat het dichtbij komt. En ik zit er nu heel dichtbij. Dus nu moet ik gewoon doorgaan.”

Jong Ajax verliest in Leeuwarden