© Proshots

Elke week komen er wel geruchten naar buiten die gaan over de toekomst van Justin Kluivert. De Ajacied zou door veel topclubs begeerd worden, maar de vleugelaanvaller heeft nog altijd een contract bij Ajax. De komende tijd gaat Kluivert nadenken over zijn toekomst.

“Ik ga eerst genieten van mijn vakantie’, vertelt Kluivert tegen FOX Sports. “Ik moet kijken hoe het gaat lopen. Er komen spannende momenten aan. Ik moet er goed over nadenken. Bij Ajax blijven zit er zeker in.” Kluivert is ook degene die zelf de beslissing over zijn toekomst gaat nemen. Dat laat hij niet door anderen doen. “Uiteindelijk moet ik het doen, linksom of rechtsom. Ik sta nog nergens honderd procent achter,” geeft Kluivert aan. “Gewoon even nadenken rustig en dan zien we wel.”

Kluivert zat niet bij de selectie voor het grote Oranje en ging daarom met de beloften mee op oefenstage naar Zuid-Amerika. “Het is een nieuwe ervaring voor ons. Tegen een Zuid-Amerikaanse ploeg spelen is toch anders dan we gewend zijn, dat leren we nu. Misschien weten we nu wat we kunnen verwachten en kunnen we daarop inspelen. We zijn een ervaring rijker. Ze spelen met veel passie.”