Erik ten Hag liet zich zondagavond bij Rondo ontvallen dat hij Justin Kluivert, die Ajax afgelopen zomer verliet voor AS Roma, er dit seizoen graag nog bij gehad. De 19-jarige aanvaller zegt zijn oude club ‘met liefde in zijn ogen’ te volgen, maar heeft spijt te hebben van zijn keuze.

“Als ze uit van Real Madrid winnen, dan is dat prachtig om te zien”, vertelt Kluivert aan FOX Sports. “Ik heb helemaal geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt, maar af en toe denk je: daar had ik nog kunnen staan. Het is prachtig, echt mooi.”

Ondanks dat hij nog niet op veel speeltijd kan rekenen in Italië denkt Kluivert dat de transfer hem veel goeds heeft gebracht. “Ik ben nu sowieso een betere speler dan bij Ajax. Ook in mijn privéleven heb ik veel meegemaakt. Alleen wonen, vaak alleen zijn, dat maakt je sterker, ook in het voetbal.”

“Ik heb heel veel geleerd, meer dan dat ik denk ik bij Ajax had kunnen leren”, aldus de buitenspeler. “Maar andersom zou ik misschien bij Ajax ook andere dingen leren, die ik hier misschien later leer of nog niet heb geleerd.”

Kluivert weet niet of hij wél voor het Nederlands elftal opgeroepen zou zijn, als hij in Nederland was gebleven. “Je weet niet hoe het was gelopen als ik nu bij Ajax zou zijn. Alles gebeurt met een reden, daar geloof ik in. Als ik bij Ajax was gebleven was het misschien heel goed gegaan, maar misschien ook hetzelfde.”