Ajax is al enige tijd in onderhandeling over een contractverlenging van Justin Kluivert, maar tot een akkoord wisten beide partijen nog altijd niet te komen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars noemde de berichten over een mogelijke overeenstemming eerder al ‘voorbarig’.

Justin Kluivert zelf benadrukt goed te luisteren naar de adviezen van familie, vrienden en zaakwaarnemer Mino Raiola, maar dat hijzelf de uiteindelijke keuze maakt. In gesprek met Helden zegt Kluivert: “Vroeg in je carrière naar het buitenland vertrekken is een beetje normaal geworden, lijkt het. Maar of je nou vroeg gaat of wat later, ik denk dat het per persoon verschilt of dat een verstandige keuze is. Als je goed bent, kom je er wel, linksom of rechtsom.”

De 18-jarige aanvaller ligt nog maar tot volgend jaar zomer vast en praat goed met zijn omgeving over zijn toekomstmogelijkheden. “Een zaakwaarnemer biedt je de mogelijkheden, maar ik ben degene die de keuzes maakt. Daar bemoeit mijn vader zich ook niet mee, hij weet dat ik dat niet wil.”

Kluivert is in ieder geval niet van plan om zich zomaar aan Ajax te binden. “Als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg.” Het liefst komt Kluivert echter in Spanje terecht. “Uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om ‘nee’ te zeggen tegen Real Madrid?”