Justin Kluivert ziet zichzelf als een van de spelers die bij kunnen dragen aan de wederopstanding van het Nederlands elftal. De aanvaller van AS Roma denkt Oranje samen met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn weer naar een hoger niveau te tillen, zo zegt hij tegen ESPN.

“Ik denk dat we groeiende zijn”, vertelt de 19-jarige buitenspeler, die tot nu toe twee interlands speelde voor het Nederlands elftal. “Het was een tijdje niet goed omdat oudere spelers stopten en de nieuwe generatie zich nog aan het ontwikkelen was. Nu zie je dat de jonge spelers zoals Frenkie, Matthijs, Steven en ik opstaan, als ik mezelf mag toevoegen. Deze jongens staan op, worden ouder en beter. Je ziet dat het Nederlandse team terug aan het komen is. Ik denk dat we erg ver kunnen komen.”

Ook laat Kluivert zich nog even uit voor de transfer van Frenkie de Jong, die komende zomer voor een bedrag dat kan oplopen tot 86 miljoen de stap naar de Spaanse kampioen maakt. “Het is een droomtransfer. Hij houdt van voetbal, wil alleen maar voetballen en dat is waar Barcelona voor staat.”