© Proshots

Justin Kluivert heeft er nooit over nagedacht om met een andere achternaam te gaan spelen. Eén van de zoons van Zidane speelt bij Real Madrid onder een andere naam om zo de druk wat te verminderen. Kluivert heeft daar echter geen last van, zo zegt hij tegen de NOS. “Nee, dat heb ik nog nooit overwogen. Ik ben trots op mijn achternaam. Het is een eer om met zo’n naam te mogen spelen. Die druk voel ik zelf niet zo zeer. Ik kan er goed mee omgaan en ben daarin heel rustig. Ik ben van plan om die naam nog groter te maken.”

De komende periode krijgt het 17-jarige talent er meer concurrenten bij. Bertrand Traoré is terug van de Afrika Cup, Vaclav Cerny is nagenoeg volledig hersteld van een rugblessure en binnenkort meldt ook aanwinst David Neres zich in Amsterdam. “Concurrentie is altijd goed, want dat maakt je een betere speler. Ik ben nog jong en kan nog heel veel leren van jongens zoals Traoré en Neres. Misschien kunnen ze ook wel wat van mij leren. Dat maakt ons alle drie alleen maar beter, waardoor we allemaal de top kunnen bereiken.”

Afgelopen weken viel Kluivert op door zijn goede acties, zijn durf en lef. “Ik heb wel Amsterdamse bluf, ja. Dat hoor ik wel vaker. Ik denk dat dat echt in me zit. Dat is ook hoe ik speel. Durven is heel belangrijk, anders wordt je al snel een normale speler. Dat ben ik niet van plan om te worden. Dus dan moet je durven. Soms lukt een actie en soms ook niet.”