Juventus heeft een officieel bod van 85 miljoen euro bij Ajax neergelegd voor Matthijs de Ligt, zo meldt Tuttosport zondagavond. Het is niet bekend of Ajax al zou hebben gereageerd.

De naam van de Italiaanse kampioen zingt al langere tijd rond als mogelijke nieuwe club van de 19-jarige aanvoerder van Ajax, echter leek het erop dat De Ligt voor FC Barcelona zou kiezen. De onderhandelingen zitten echter in een impasse, mede door de hoge eisen van zaak waarnemer Mino Raiola. Manchester United, Bayern München, Paris Saint-Germain en dus Juventus proberen nu toe te slaan.

Juventus zou ‘optimistisch’ gestemd zijn over de Golden Boy van 2018, die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2021. De Ligt gaf onlangs tegen Veronica Inside aan het liefst de volledige voorbereiding mee te maken.  “Dat zou wel ideaal zijn, of dat nou bij een nieuwe club is of bij Ajax. Ik denk dat het het belangrijkste is dat ik op een gegeven moment gewoon weet waar ik aan toe ben. Ik weet niet wanneer dat moment is, maar ik hoop wel zo snel mogelijk.”

 


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.