Ajax veegde onlangs een bod van 50 miljoen euro van Juventus op Matthijs de Ligt resoluut van tafel. Volgens journalist Nicoló Schira, die schrijft voor onder meer La Gazzetta dello Sport en Sportitalia, bedraagt het huidige bod 67 miljoen euro, maar houdt Ajax resoluut vast aan de vraagprijs van 75 miljoen. In de komende uren kunnen de Amsterdammers een nieuw verhoogd bod verwachten.

Het openingsbod van de Italiaanse grootmacht zou gebaseerd zijn op een afspraak die directeur voetbalzaken Marc Overmars vorig jaar met De Ligt gemaakt zou hebben, waarbij De Ligt voor dat bedrag zou mogen vertrekken, wanneer hij nog één jaar bij Ajax zou blijven. Inmiddels is de marktwaarde van de 19-jarige verdediger echter zo hard omhoog geschoten, dat de Amsterdammers zoveel mogelijk geld uit de deal willen halen.

Juventus wil er alles aan doen om deze week tot een akkoord te komen, om te voorkomen dat De Ligt zaterdag met Ajax meegaat op trainingskamp. Ook Tuttosport schreef al dat Juventus de deal voor aanstaande zaterdag afgerond wil hebben.