© Proshots

Het seizoen is pas halverwege, maar toch is er bij Ajax alweer een nieuwe sensatie opgestaan. Kasper Dolberg is pas sinds dit seizoen in beeld gekomen bij het eerste elftal en onder trainer Peter Bosz ontwikkelt de aanvaller zich sensationeel. Dit is ook opgevallen in het buitenland, want volgens The Sun staat de Deense spits in de belangstelling van Juventus.

De Italiaanse grootmacht is niet de eerste grote ploeg uit een van de buitenlandse topcompetities waar Dolberg aan gelinkt word. Eerder werd de Deen namelijk al genoemd als potentiële versterking voor Manchester City en ook de ploeg van oud-Ajacied Arek Milik, Napoli, schijnt Dolberg op het lijstje te hebben staan voor in de toekomst. De 19-jarige spits heeft echter nog een contract tot 2021 in Amsterdam en daarom zal hij alleen kunnen vertrekken voor de absolute hoofdprijs.

De Deen, dit seizoen een van de smaakmakers in Amsterdam, kroonde zich onlangs nog als jongste buitenlandse Ajacied met een hattrick dankzij zijn drie treffers in het competitieduel met NEC. Dit seizoen was Dolberg al acht keer trefzeker in de Eredivisie.