Juventus wil er alles aan doen om Matthijs de Ligt los te weken bij Ajax. De koploper van de Serie A is zelfs bereidt toptalent Moïse Kean te betrekken in een ruildeal, zo denkt het Italiaanse Tuttosport.

De aanvaller met Ivoriaanse roots was tijdens de jaarwisseling in Amsterdam en dit is volgens Tuttosport geen toeval. Zowel De Ligt als Kean zitten in de stal van de Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer, wat een ruildeal extra makkelijk zou maken.

Kean wordt door Transfermarkt.nl geschat op een waarde van 15 miljoen euro. De Oude Dame zou de 18-jarige aanvaller echter voor slechts 3,5 miljoen euro aan Ajax willen verkopen, wanneer de Amsterdammers De Ligt in ruil daarvoor naar Turijn laten vertrekken.

Ajax op zijn beurt al enige tijd interesse in Kean. Directeur Edwin van der Sar was vorige maand zelfs al in Turijn om te praten over een overgang van de jonge creatieveling, die vorig jaar verhuurd werd aan Hellas Verona en in totaal 23 wedstrijden in de Serie A speelde, waarin hij vier keer scoorde. Vorig jaar mocht hij zijn debuut al maken in de Italiaanse nationale ploeg.