Martijn Kaars kon zaterdagmiddag eindelijk weer belangrijk zijn voor zijn team. De 17-jarige aanvaller maakte na lang blessureleed zijn rentree en luisterde die op een doelpunt. “We stonden 2-1 achter toen Aron Winter mij riep. In eerste instantie dacht ik dat ik als centrumspits in het veld zou komen, maar het werd de rechtsbuitenpositie. Hij (Winter, red.) zegt vaak dat ik een multifunctionele speler ben. De spitspositie is mijn favoriete plek op het veld, maar bij een wedstrijd zoals vandaag maakt het me weinig uit waar ik speel. Winter zei voor mijn invalbeurt dat ik hun linksachter gek moest spelen. Nadat ik in het veld kwam kopte Zian Flemming op de lat. Ik kon profiteren van de rebound en tikte de 2-2 binnen”, vertelt hij op Ajax.nl.

“Na mijn treffer keek ik direct naar de grensrechter. Die keurde ‘m goed, ondanks de protesten voor buitenspel. Ik was echt héél blij met het doelpunt, ook omdat ik mijn competitierentree maakte na een revalidatieperiode van ongeveer tweeënhalve maand”, vervolgt Kaars. “Ik had een blessure aan de buitenband van mijn rechterknie. Het revalideren was lastig, maar ik had mezelf voorgenomen om rustig te blijven. Het is een slepende blessure, dus ik moest niks overhaasten. Nu ben ik er weer bovenop. Dat geeft een goed gevoel.”

Het talent hoopt in het restant van het seizoen nog belangrijk te kunnen zijn voor Ajax O19. “Dit seizoen hoop ik belangrijk te zijn voor het team en mezelf te laten zien. Het liefst door het maken van doelpunten. Het is afwachten hoe het volgend jaar verloopt. Ik wil natuurlijk veel spelen en als ik kan uitgroeien tot een belangrijke speler van Ajax O19 zou dat mooi zijn.”