In de zoektocht naar de ideale spits voor Frank de Boers Ajax zijn de Amsterdammers uitgekomen bij Vaclav Kadlec. De 18-jarige centrumaanvaller van Sparta Praag is dit seizoen nadrukkelijk gevolgd door Heinz Schilcher, de oost-Europa scout van Ajax, en die heeft een positief advies afgegeven in de Arena.

Dat meldt althans de Tsjechische krant Sportovni Noviny. Gevraagd naar de belangstelling van Ajax heeft Kadlec’ zaakwaarnemer Harri Ruszci laten weten: “Kadlec is toe aan een stap hogerop. Ajax heeft al vaker aangetoond de ideale tussenstap te zijn naar de absolute top van Europa.”

Voor Ajax is het te hopen dat de zaakwaarnemer zijn visie weet over te brengen op Kadlec, want ook de grote Europese clubs hebben hem in het vizier. Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal en Real Madrid willen Kadlec allemaal graag inlijven.

Kadlec speelt sinds 2008 voor Sparta Praag, de topclub van Tsjechië. Hij is een product van de jeugdopleiding van Bohemians. In eigen land wordt -ie gezien als het grootste talent sinds Thomas Rosicky. Op 12 oktober vorig jaar maakte Kadlec al zijn debuut in de nationale ploeg tegen Liechtenstein. Hij scoorde meteen en is daardoor de jongste international ooit die een goal maakte voor het Tsjechische nationale team. 

Tekst: ELF Voetbal