Op 24 september 2010 speelde Derk Boerrigter met RKC een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles (1-3), een wedstrijd waarin hij overigens ook scoorde. Dinsdagavond stond de aanvaller met Ajax in het Santiago Bernabeu tegenover tegenover Real Madrid. “Vorig jaar stond er rond deze tijd een bikkeldag op het programma”, haalt Boerrigter herinneringen op. “Die deden we op dinsdag altijd met RKC.”

“Eerst in het krachthonk, daarna twee keer keihard trainen op het veld”, vertelt de linksbuiten aan het Algemeen Dagblad. Boerrigter genoot tijdens de wedstrijd tegen Real (3-0) van de ambiance in het stadion: “In de catacomben keek ik even opzij. Daar stonden ze. Kaká, Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos, jongens die ik alleen van de PlayStation kende. Nu speelde ik tegen hen. Best vreemd.”

“Maar eenmaal op het veld was dat verdwenen”, beweert Boerrigter. “Dan ben je met de wedstrijd bezig. Al dacht ik toen ik Ramos even passeerde: jeetje man, ik ging wel Sergio Ramos voorbij, de wereldkampioen.” Overigens kreeg hij in de eerste minuut wel een enorme kans. “Casillas kon er net bij volgens mij. Als ik die toch had gemaakt…”

foto: afdb.nl- Oscar