© Proshots

Kale en Kokkie kunnen het maar moeilijk begrijpen dat Justin Kluivert al zo snel bij Ajax vertrekt.  In een video van AT5 blikt het duo op geheel eigen wijze terug op de korte Ajax-carrière van de vleugelaanvaller die voor zo’n 17,5 miljoen euro vertrekt naar AS Roma.

“We wilden Kluivert er allemaal bij als buitenspeler en nu heeft die gozer heeft het voor elkaar gekregen dat elke Ajax-supporter blij is dat hij is opgerot, stelt Kokkie tijdens de zomerupdate van het bekende AT5 Duo Kale en Kokkie. “We hebben hem een aantal keer gesproken, hij was open, gezellig en leuk. Moet je kijken wat van baklap het geworden is! Al had Ajax tien miljoen ontvangen, dan hadden ze nog gezegd: strik erom en weg ermee.”

“Qua uitspraken heeft Kluivert natuurlijk het IQ van een aardbei”, vervolgt Kokkie. “Nu kust hij het logo van Roma in plaats die van Ajax. Hij zal ook ongetwijfeld gaan zeggen dat hij nu nooit meer verliest van Juventus of Inter.” Kokkie blijft wel reëel. “Financieel doet hij het wel gewoon beter dan jij en ik. Hij kan er wel een leuk kussentje voor kopen want die zal hij nodig hebben”. “Blaren op zijn kont krijgt hij”, vervolgt Kale.

Kale begrijpt niet dat de negentienjarige aanvaller nu al vertrekt uit Amsterdam. “Hij zou Ajax toch pas verlaten als hij een keertje kampioen was geworden? In grote wedstrijden heeft hij niets laten zien. Tegen Roda en PEC Zwolle heeft hij het wel leuk gedaan, dan scoort hij nog eens drie keer. Ik ben alleen bang dat je een soort kettingreactie gaat krijgen. Kluivert is al weg, De Ligt staat op de nominatie om te vertrekken omdat hij in verband wordt gebracht met allerlei clubs en hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong.” Kokkie vind dat het voor De Jong nog veel te vroeg is om naar Barca te vertrekken. “Hij heeft nog niet laten zien dat hij klaar is voor Barcelona. En voor welke positie zal Barca hem dan gaan halen? Lekker Iniesta op gaan volgen zeker.”