Ajax A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om kampioen van Nederland te worden. Uit bij PSV verloren de Amsterdammers met 4-2.

In Eindhoven kwam Ajax na een half uur spelen op achterstand. De eerste kans voor PSV werd direct benut door Berben. Vijf minuten later stond het al weer gelijk. Muric schoot een rebound beheerst binnen. Hierna gingen de Amsterdammers wat beter spelen en waren duidelijk op zoek naar een doelpunt. Ajax kreeg een aantal goede mogelijkheden via Abdelhak Nouri en Donny van de Beek (foto), maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Aan de andere kant gebeurde dit wel. Paal werkte de bal vlak voor rust achter Indy Groothuizen en zette hiermee PSV opnieuw op voorsprong.

PSV begon sterk aan de tweede helft. Dit resulteerde na ruim 10 minuten in de verdiende 3-1 voorsprong. In de extra tijd wist Van de Beek nog op schitterende wijze te scoren. Hij krulde de bal van rand 16 in de linkerbovenhoek. Nog geen minuut later kon de thuisploeg alweer juichen. Cmiljanic schoot de 4-2 eindstand op het scorebord.

Doordat de nummer twee AZ uit bij Heerenveen met 3-1 won, is het verschil met de Amsterdammers nu nog maar één punt. Op de laatste speeldag speelt Ajax tegen NEC/FC Oss. Om het kampioenschap binnen te slepen, moet er volgende week op Sportpark De Toekomst gewonnen worden.

Opstelling Ajax A1
Groothuizen; Mazraoui (46′ Savastano), Mirani (C) (77′ Lartey Sanniez), De Ligt, Dankerlui; Eiting (66′ El Mahdioui), Van de Beek, Nouri; Cerny, Muric (66′ Bulut), Dekker (59′ El Idrissi).

Wisselspelers Ajax A1: Van Bladeren, El Mahdioui, El Idrissi, Savastano, Bulut, Lartey Sanniez.

Scoreverloop:
27′ 1-0 Berden (PSV)
32′ 1-1 Muric
40′ 2-1 Paal (PSV)
58′ 3-1 Berden (PSV)
92′ 3-2 Van de Beek
93′ 4-2 Cmiljanic (PSV)