© Proshots

Kasper Dolberg is uitgeroepen tot het Eredivisie-Talent van het seizoen 2016-2017. De 19-jarige spits ontvangt daarmee de Johan Cruijff Prijs. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Bij de Johan Cruijff Prijs behoort ook de mogelijkheid om een Cruijff Court aan te leggen op een locatie naar keuze. Juryvoorzitter Jordi Cruijff verklaard de keuze van de jury: “Ineens was Kasper Dolberg er. Viel alles ook meteen op zijn plek. Weer een talent van wie je nu al weet dat hij Ajax straks veel gaat opleveren. Hij is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs voor het Talent van het Jaar. Dolberg is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter. Daarnaast geeft hij nu al het goede voorbeeld. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad. In deze tijd van veel publiciteit en aandacht zie je dat niet vaak. Voor het winnen van de Johan Cruijff Prijs heeft dat toch een meerwaarde opgeleverd.”

Ook reageert de Deen zelf op de eervolle prijs. “Het is voor mij een grote eer om deze prijs te winnen. Ik vind het erg mooi en bijzonder dat ik hierdoor de mogelijkheid krijg om mijn eigen ‘Cruyff Court’ te openen.” De prijs zal tijdens het jaarlijkse ‘Voetballer van het Jaar gala in oktober worden uitgereikt aan Dolberg.