© Proshots

Kasper Dolberg heeft tot dusver een stroef seizoen, het wil nog niet lukken bij de pas 19-jarige spits. Daarnaast presteert zijn concurrent Klaas-Jan Huntelaar wel. Aan het einde van het seizoen kwam er nog een bod van 50 miljoen euro voor de Deense spits, hier raakt hij echter niet van in de war.

Een antwoord op de droogte heeft de spits nog niet: “I don’t know.” En op de vraag of Huntelaar zijn plek aan het inpikken is heeft de Deen ook geen antwoord: “I don’t know.” Het zal zo onderhand wel aan hem gaan knagen zou je denken, maar Dolberg probeert rustig te blijven onder de ontstaande situatie: “Ik wil echt wel scoren, maar het wil helaas nog niet lukken, volgende keer beter.” zei hij na afloop van Ajax – PEC Zwolle tegen Goal.com. 

Dolberg is blij dat hij en zijn ploeg zich kunnen gaan focussen op de rest van het seizoen, eindelijk is de transferperiode voorbij zo stelt hij: “Ja eindelijk is er rust, dit is het team waarmee we het moeten doen.” Met de komst van Huntelaar kunnen er meer systemen worden gespeeld, zo speelde Keizer gister voor het eerst met zowel Huntelaar als Dolberg: “Het systeem is wennen en lastig in sommige situaties. Het is nieuw en we moeten 4-2-4 vaker proberen dan een keer. Wanneer we via de zijkanten komen en in de zestien, zie je dat we heel gevaarlijk kunnen worden”

Het eerste kwartier tegen PEC Zwolle was dan ook erg goed, maar na dit kwartier zakte dit weg en kreeg PEC Zwolle de overhand: “Ik weet niet of dat aan de opstelling lag of wat er gebeurde, maar het klopt dat we voetballend minder werden. We speelden heel direct en leden veel balverlies. Daardoor moesten we vaak achter de bal aan rennen, en dat maakt het lastig om te scoren.”

Na ruim een uur moest Dolberg het veld ruimen samen met Neres, voor hun in de plaats kwamen Frenkie de Jong en Justin Kluivert. Met de komst van Frenkie de Jong kwam er weer balans op het middenveld, en met de komst van Justin Kluivert extra snelheid: “Met Justin Kluivert kwam er extra snelheid op de flank. Hij kreeg een penalty en gaf een assist, dus je kan achteraf zeker stellen dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld.”

Siem de Jong kwam niet verder dan het opwarmen van zijn spieren maar werd wel onder luid applaus ontvangen door de fanatieke aanhang van Ajax: “Ik hoorde het luide applaus toen hij ging warmlopen. Ik weet dat hij hier aanvoerder is geweest en veel belangrijke wedstrijden heeft gespeeld. Hij is heel erg kalm en staat met twee benen op de grond, dus het is goed dat hij nu bij Ajax is.” vervolgde hij “Siem is ervaren, maar hij is er pas een paar dagen dus ik ken hem nog niet zo goed.”