Terwijl Ajax een droomseizoen beleefde, had Kasper Dolberg een moeilijk jaar. De spits van Ajax was lange tijd geblesseerd en toen hij terug kwam kregen Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic vaak de voorkeur in de punt van de aanval. Erik ten Hag zegt nog altijd vertrouwen te hebben in zijn pupil.

“Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest”, aldus de Ajax-trainer in De Telegraaf. “Op de dag dat ik tekende, kreeg ik het bericht dat Kasper een gecompliceerde breuk in zijn voet had. Toen ging hij naar het WK en kwam hij met een blessure terug. Eigenlijk is hij anderhalf jaar nooit fit geweest.”

Dit seizoen kan Dolberg voor het eerst weer een hele voorbereiding meemaken. “Het is nu het vierde jaar dat hij kernspeler is en dat is met vallen en opstaan gegaan. Dit is wel het moment, als je zulke exceptionele talenten hebt, om dat wekelijks te tonen. Als ik zie hoe hij daarmee bezig is in de afgelopen weken, dan is dat goed. Die houding moet hij dagelijks hebben. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan, maar hij zal het zelf moeten bewijzen.”

Tijdens de livechat op het clubkanaal gaf Dolberg deze week antwoord op supportersvragen. Op de vraag hoeveel goals hij dit seizoen ging maken, antwoordde de Deen: “Het is moeilijk te zeggen, maar ik ga voor meer dan twintig doelpunten.”