Voor Bild bestaat er geen enkele twijfel. ’Ajax moeten jullie wegpoetsen’, meldt de Duitse boulevardkrant de spelers van Borussia Dortmund na een bezoek aan Ajax-RKC.

“Met trainer Frank de Boer, assistent Dennis Bergkamp en directeur Marc Overmars kijken de beste voetballers gelukkig toe.”

Vooral verdedigend verwacht de Nederlandse kampioen in Dortmund een loodzware avond, denkt Bild. „Door de voortdurende positiewisselingen is Ajax weliswaar gevaarlijk, maar het elftal heeft grote defensieve zwaktes. Vooral de centrumverdedigers Toby Alderweireld en Niklas Moisander hebben bij snel spel en counters grote problemen. Ideaal voor Götze, Reus, ‘Kuba’ & co.”

De alinea over Kenneth Vermeer is zelfs onderstreept. „Nog een zwakke plek bij Ajax: keeper Vermeer is met 1,82 meter een keeperdwerg. Goed voor de kopsterkte van Lewandowski, Hummels en Subotic.”

Tot slot kan er ook nog een klein complimentje vanaf. „Oppassen moet Dortmund voor Christian Eriksen en Christian Poulsen, die op het middenveld de hele opbouw voor hun rekening nemen.”