Maximilian Wöber en Luis Orejuela krijgen rustig de tijd om zich aan te passen bij Ajax. Marcel Keizer laat op de persconferentie weten geduldig te zijn met de zomerse aankopen.  “Max heb ik eigenlijk nog niet veel aan het werk gezien. Toen hij hier arriveerde ging hij al vrij snel naar het nationale team van Oostenrijk en deze week was hij ziek. Hij is een jonge jongen en heeft nog even tijd nodig”, begint de hoofdtrainer.

“Orejuela is momenteel bezig met Engels. Hij zit nu samen in de klas met Cassierra en Neres. Deze week heb ik met hem naar beelden van zijn wedstrijd met Jong Ajax gekeken en hem proberen uit te leggen wat we van hem verwachten. Dat is qua communicatie nu even lastig, maar dat komt wel goed. Ook met hem moeten we nog even geduldig zijn.”

Mateo Cassierra maakt dit seizoen vooral zijn minuten bij Jong Ajax. Keizer ziet de Colombiaanse spits zich goed ontwikkelen, maar laat weten dat hij te maken heeft met twee sterke concurrenten: Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar. “Hij moet van goede huize komen om die eruit te spelen. Mateo is zeker stappen aan het maken. Hij ontwikkelt zich momenteel goed, en dat is alleen maar fijn.”