© Proshots

Voorafgaand aan de tweede en beslissende ontmoeting met Rosenborg BK heeft Marcel Keizer een persconferentie gegeven. Met Matthijs De Ligt naast hem blikt de Amsterdamse hoofdmeester voor de laatste keer vooruit op de allesbeslissende wedstrijd, die vorige week in 0-1 eindigde voor de ploeg uit Noorwegen.

De internationale pers krijgt als eerst de kans een vraag te stellen. Er wordt aan Matthijs De Ligt gevraagd hoe hij over de spelers van de tegenstander denkt. Matthijs weet zoals altijd veel te vertellen en kent zijn tegenstander goed: “Bendtner natuurlijk, die komt veel in het nieuws voor, speelde onder andere voor Arsenal. Grote speler dus. Verder vond ik de buitenspelers en het middenveld erg sterk.” Matthijs heeft er vertrouwen in morgen zo laat hij weten: “Als wij ons spel goed spelen heb ik er veel vertrouwen in, dan maken we een grote kans om door te gaan naar de groepsfase.”

Marcel Keizer voegt er het volgende aan toe en laat weten dat er geen extra druk is: “Bij Ajax is er altijd druk, we moeten altijd winnen dus morgen ook. We voelen geen extra druk. We hebben ervaren spelers, ook jonge spelers maar die hebben vorig jaar ervaring op gedaan. Hoe we doorgaan ten koste van Rosenborg? door één goal meer te scoren dan Rosenborg. Het is voor ons van belang dat we in Europa spelen, we zullen er kei hard voor moeten vechten.” Over de ontmoeting van vorige week is Keizer kort: “We wisten dat ze zeer compact en defensief zouden spelen. Ook vorige week wisten we dat ze op de counter zouden spelen. Vorige week waren we de favoriet. Maar ik schat de kansen 50/50 morgen.”

 

Vol vertrouwen sloot Keizer de persconferentie af, iets waar de supporters wat hoop uit zullen putten: “Het gaat ons lukken, we hebben er vertrouwen in. Tegen Groningen schoten we er drie in, dat gaf vertrouwen. We hebben ons niet in een fijne situatie gemanoeuvreerd, zij zullen achterover kunnen leunen. Het is afwachten wat ze gaan doen.”