© Proshots

Marcel Keizer bereidt zich deze week met Ajax voor op het nieuwe seizoen. Aron Winter completeert de technische staf. Keizer legt op de clubsite kort de rolverdeling van de staf uit. “We staan met zijn vieren voor de groep: Hennie, Aron, Dennis en ik. Met Hennie, Aron en keeperstrainer Carlo L’Ami zit ik op de bank bij wedstrijden. Er is geen sprake van eerste of tweede assistent. Ik hoop constant op een open discussie met als doel het team en de spelers beter te maken.”

Komende zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma tegen Werder Bremen. “Het is de eerste oefenwedstrijd, niets meer en niets minder. De laatste wedstrijd was de Europa League-finale, nu starten we weer op. Het is een eerste meetpunt. Ik denk dat de meeste jongens 45 minuten gaan spelen.”

Een beoogde basisploeg heeft Keizer al wel voor ogen. “Natuurlijk heb ik een geraamte in mijn hoofd. Met het aanbreken van een nieuw seizoen komen er plekken vrij. Die moeten sowieso worden ingenomen door andere spelers. Over drie weken begint het seizoen echt. We gaan kijken naar wie er op dat moment  in vorm zijn. Dat hoeft nog niets te betekenen voor de rest van het seizoen, maar de jongens die dan goed zijn, die spelen.”

In de 25-koppige selectie zitten ook een aantal Jong-Ajacieden: Damil Dankerlui, Leon Bergsma, Noussair Mazraoui, Stan van Bladeren en Mauro Savastano. “Van hen verwacht ik dat ze net zo fanatiek trainen als vorig seizoen. Dat ze laten zien wat ze kunnen, een lekkere trainingsweek maken en de jongens van 1 onder druk zetten.”