© Proshots

Afgelopen zaterdag zakte Abdelhak Nouri uit het niets op het veld in elkaar. De 20-jarige middenvelder bleek last te hebben van hartritmestoornissen. Vandaag kwam de Ajax-selectie na een hectisch weekend weer bij elkaar. “Het is nu afwachten op de uitslagen van de neurologische tests. Dat is nu hopen, iedereen is in spanning. Onze dokter is daar gebleven voor het contact met het ziekenhuis. Anderhalve week geleden heeft hij de volledige medische test doorlopen en was hij honderd procent in orde”, vertelt hoofdtrainer Marcel Keizer aan AT5.

“Zijn familie is daar, zij krijgen alle updates als eerst te horen. En dan zijn wij aan de beurt. Ik ben zelf zondag ter afleiding maar even op de fiets gestapt. De spelers hadden vandaag een zogenaamde facuitatieve training. Het maakte niet uit of je ging trainen of niet, iedereen houdt van Appie. We moedigen iedereen aan om erover te praten, samen te huilen”, vervolgt hij.

De impact is groot op de spelers in de selectie. “Er zijn jongens die al 12 jaar met hem voetballen. Dat is niet makkelijk. Ik denk alleen maar dat hij beter wordt. Hij is voor mij Ajax, dominant en actief voetballen. Dat is Appie. We zijn nog niet zo bezig met de voorronde van de Champions League, het draait nu eerst even om Appie.”