© Proshots

Matthijs de Ligt lijkt fit genoeg om zondag met Ajax mee te kunnen reizen naar Heerenveen. De verdediger viel vorige week uit met een op het oog zware hersenschudding, maar die blessure lijkt dus mee te vallen. “Matthijs heeft die klap op zijn hoofd gehad en was eigenlijk heel snel weer terug. Alle testen waren goed, dus daarom heeft hij donderdag en vrijdag alweer met ons meegetraind. Als dat morgen ook goed gaat, dan is hij beschikbaar voor zondag”, laat trainer Marcel Keizer weten aan Ajax TV.

“Het was gelukkig niet zo’n zware hersenschudding als ze misschien gedacht hadden. Hij was al heel erg snel terug. Alle testen waren goed. En dat doen we uitgebreid, want we willen geen risico nemen met een speler. Hij staat al twee dagen vrolijk op het veld te trainen.”

Keizer lijkt de beschikking te hebben over een fitte selectie. Alleen Luis Orejuela heeft nog wat last van een sneetje in zijn voet. Mitchell Dijks was afgelopen week een aantal dagen ziek, maar lijkt ook fit genoeg te zijn voor zondag. Daley Sinkgraven lijkt zondag niet in actie te gaan komen tegen zijn oude club. De back annex middenvelder speelt vrijdagavond met Jong Ajax tegen FC Oss.