© Proshots

Marcel Keizer en Nick Viergever beseffen het belang van de wedstrijd tegen Rosenborg. Er staat Europees voetbal op het spel. “We moeten zorgen dat we de klus klaren. Hoe meer wedstrijden deze jongens op Europees niveau spelen, hoe beter het is en hoe meer weerstand ze krijgen. Wij weten het belang van deze wedstrijden”, laat de hoofdtrainer weten op de persconferentie.

“Rosenborg heeft goede spelers op het middenveld. Het niveau zal nu ongeveer gelijkwaardig zijn”, vervolgt hij. “Zij hebben al negentien wedstrijden gespeeld dit seizoen. Als team zullen zij verder zijn dan ons. Wij zijn pas net zes, zeven weken bezig en hebben pas één competitiewedstrijd gespeeld. Ons team moet zich nog ontwikkelen. Voor morgen verwacht ik twee sterke teams.”

Nick Viergever sluit zich bij zijn trainer aan en hoopt weer Europees voetbal te spelen met Ajax om het gevoel van vorig seizoen terug te krijgen. “Vorig jaar hebben we een bepaald gevoel gecreëerd in het team, dat wil je zo snel mogelijk terug. Het heeft tijd nodig. Dat hebben we vorig jaar en de jaren daarvoor ook gezien. Het hele proces van vorig jaar is wel iets wat je meeneemt naar morgen toe. Het is een tweeluik waarin Europees voetbal op het spel staat. Als je er niet doorheen komt, heb je niets. We willen ook dit jaar weer een goed Europees seizoen spelen.”