Marcel Keizer werkte de afgelopen dagen met zijn groep toe naar de competitiewedstrijd tegen Willem II. Woensdag werd er in de KNVB Beker een 4-1-zege geboekt op stadsgenoot ASV De Dijk, maar die zege werd overschaduwd door het zwaar geblesseerd uitvallen van Vaclav Cerny. “Je weet dat dit in het voetbal kan gebeuren. Maar je hoopt dat je er elk seizoen niet mee te maken krijgt. Dat is nu helaas niet zo, dus Vaclav heeft nu een lange revalidatie voor zich. En daar gaat hij doorheen komen”, steunt de hoofdtrainer het Tsjechische talent in gesprek met Ajax TV.

Woensdag boekte Ajax de vierde zege op rij. Ook was het de vierde wedstrijd waarin de Amsterdammers vier keer wisten te scoren. De ploeg van Keizer lijkt momenteel steeds beter te draaien. “Ja, het gaat goed. En als je dan ook nog een spelersgroep hebt die vindt dat het beter kan en moet, dan is dat alleen maar goed. We blijven bezig met elkaar en controleren wat er beter kan. Daarnaast moeten we ook genieten van wat er goed gaat. Het elftal raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Op de trainingen doet de concurrentie met elkaar ook wat, in positieve zin. Dat houdt de scherpte er goed in en dat moeten we vast zien te houden.”

Keuzes

Vorige week won Ajax de Klassieker en dat heeft voor nog meer keuzes gezorgd bij Keizer. “Ik heb een paar aardige dagen gehad om er over na te denken. Dat is niet makkelijk op dit moment, maar maakt het ook wel weer lekker voor een trainer. Het blijft altijd vervelend om spelers teleur te stellen. Zeker in dit geval, omdat iedereen zo positief bezig is dat je behoorlijk wat keuzes hebt. Het hoeft niet per se zo te zijn dat ik het team laat staan. Nu hebben we drie wedstrijden in dezelfde formatie gespeeld, tussendoor in de beker hebben we veel wijzigingen doorgevoerd. Die jongens hebben wederom aangetoond dat de concurrentie goed is. We kunnen ook per tegenstander gaan wisselen van basiself.”

Afwezigheid

Door de afwezigheid van Amin Younes en Vaclav Cerny is Dennis Johnsen bij de selectie gehaald. Wie er morgen linksbuiten gaat spelen is nog even afwachten. Ook voor de spitspositie is het nog even afwachten wie er gaat spelen: Huntelaar of Dolberg. “We zijn er wel over uit. Klaas Jan scoorde zaterdag natuurlijk de openingsgoal en na zijn invalbeurt scoorde Kasper twee keer. We zaten met Kasper te wachten tot dat hij weer lekker aan het scoren kwam. Dat is heel fijn voor hem en uiteraard ook voor ons. Ik ben heel blij met deze spitsen. En dan hebben we ook nog Cassierra die het gewoon heel erg goed doet in Jong Ajax. Dus wat dat betreft zit het goed en moet je elke week een keuze maken. (…) We moeten winnen, goed spelen en stappen maken in onze ontwikkeling. Dan ben ik tevreden. Laten we hopen dat het met veel goals is.”