Marcel Keizer blikte vrijdagmiddag vooruit op FC Twente-Ajax. De wedstrijd wordt morgenavond (18:00 uur) gespeeld in Enschede. Tijdens het duel kan de hoofdtrainer over Klaas Jan Huntelaar beschikken. De spits miste vorige week zondag, wegens een blessure, nog de ontmoeting tegen Roda JC.

“Huntelaar is slechts een gedeelte van FC Twente – Ajax beschikbaar. Hij zal niet gaan starten, maar kan wel invallen”, aldus Keizer op de persconferentie.

Dolberg

Kasper Dolberg scoorde vorige week één keer tegen Roda JC. De spits speelt de laatste weken beter. Keizer is tevreden over het Deense talent. “Hij is erg balvast en heeft veel dreiging in de diepte. Dat zagen we vooral in de tweede helft tegen Roda JC. Voor rust vond ik hem timide spelen. Ik denk dat hij zich momenteel prima voelt.”

Zeefuik & De Jong

Ook is de oefenmeester te spreken over de ontwikkeling van Frenkie de Jong en Deyovaisio Zeefuik. “Deyo komt uit de O19 en Jong en maakt stappen. Ik vond dat hij begin dit seizoen nog wat zoekende was, maar hij komt nu goed door. (…) Frenkie weet wat hij kan, wat hij niet kan en waar hij staat. Het is leuk dat hij veel aandacht krijgt. Hij heeft vorig jaar veel gespeeld bij mij en hij maakt enorme stappen. Ook in hoe hij omschakelt. Hij voelt aan dat hij het niveau goed aan kan, dat geeft vertrouwen.”