© Proshots

Ajax neemt het komende donderdag in de play-offs van de Europa League op tegen Rosenborg. De Noorse tegenstander wist in Amsterdam met 1-0 te winnen, waardoor de Ajacieden aan de bak zullen moeten om zich te verzekeren van Europees voetbal. “Bij Ajax zijn we eigenlijk nooit de underdog, dus ik vind ook nu niet dat we de underdog zijn. We gaan op dezelfde manier de wedstrijd in: een resultaat halen. Alleen de uitvoering zal dan anders moeten zijn. Zondag tegen VVV zijn we opnieuw weer de favoriet en moeten we ook winnen. Dat hoort gewoon bij Ajax”, vertelt Marcel Keizer in gesprek met Ajax TV.

“Door de score zou je kunnen zeggen dat zij nu wel een grotere kans hebben om door te gaan”, vervolgt de hoofdtrainer. “Wij moeten opnieuw laten zien dat we de kansen kunnen creëren, maar nu ook kunnen afmaken.”

Het doel is duidelijk voor Ajax: winnen. Enig voordeel is dat de marge minimaal is. “Een vroege treffer helpt in zo’n wedstrijd wel mee, ja. Maar je kan hem nu ook aan het einde maken en de wedstrijd beslissen. Geduld is ook heel belangrijk in zulke wedstrijden. We moeten onszelf niet voorbij gaan lopen en een goal tegen krijgen. Europees voetbal zonder Ajax, en Ajax zonder Europees voetbal, kan niet nee. Dat is geen optie.”