Jong Ajax speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Volendam. De jonge Amsterdammers waren slordig aan de bal en konden niet het spelletje spelen zoals afgelopen week tegen De Graafschap. Dat constateerde trainer Marcel Keizer ook na afloop. “Wij speelden vandaag met een elftal wat de afgelopen weken veel lof heeft gekregen voor de speelwijze en de uitslagen. Vandaag was daar niet veel van te zien. Wij waren slordig aan de bal, er was weinig diepte in ons spel en de loopacties waren niet gevaarlijk.”

Van Kippersluis opende na een half uur spelen score voor FC Volendam. Het doelpunt viel na een fase waarin Jong Ajax niks te vertellen had in de wedstrijd. “FC Volendam stond goed, waardoor het moeilijk was om er tussendoor te spelen. Wij zaten niet goed in de wedstrijd en creëerden daardoor weinig kansen. Het had in de eerste helft al 4-0 moeten staan. Ik ben daardoor ook niet kwaad geworden in de rust. Wij moesten opnieuw beginnen en anders spelen. Dat deden wij door bijvoorbeeld op een andere manier druk te geven.”

Om toch nog een doelpunt te forceren maakte Keizer gebruik van plan B, maar door Cerny was dat niet nodig. “Op een gegeven moment ben ik naar Cerny en Clement gelopen om de tactiek van de laatste minuten te bespreken. Op het moment dat Matthijs de Ligt naar voren liep als breekijzer, scoorde Cerny de 1-1. Het is al met al niet een terecht gelijkspel, want Volendam had moeten winnen. Desondanks zijn wij natuurlijk blij met een punt, dat is duidelijk.”