Piet Keizer heeft zich volgens Voetbal International alweer teruggetrokken uit de klankbordgroep van Ajax. De ex-speler van de Amsterdammers werd donderdag door Ajax aangesteld in dit orgaan voor technische zaken, maar wil geen ‘loophondje’ zijn van algemeen directeur Rik van den Boog.

Ajax formeerde donderdag drie heuse klankbordgroepen: één voor technische zaken, financiële zaken en een voor verenigingszaken. Keizer nam zitting in de staf voor technische zaken, maar heeft volgens VI weer bedankt voor de functie. Johan Cruijff, de ‘initiatiefnemer’ van de ‘fluwelen revolutie’ maakt tevens deel uit van dit klankbordgroep en verwacht dat Van den Boog de adviezen serieus neemt en opvolgt.

Van den Boog, die het technisch platform aanvoert, neemt uiteindelijk de eindbeslissing over de onderwerpen, maar Cruijff rekent erop dat het directielid ‘het pad’ van het orgaan volgt. In het platform technische zaken zitten naast Cruijff ook Peter Boeve en Dick Schoenaker. “Er zit veel voetbalknowhow in die groep”, zei trainer Frank de Boer eerder op vrijdag. “Ik maak zeker tijd vrij als Cruijff of Keizer eens met mij over voetbal wil praten. Ik zou dom zijn als ik dat niet zou doen.”

Update 09:39 uur – ‘Loophondje’ Keizer nuanceert berichtgeving over afzegging
Piet Keizer spreekt zaterdag in het Algemeen Dagblad tegen dat hij officieel al deel uitmaakt van de klankbordgroep Technische Zaken van Ajax. Dat hij zou hebben afgezegd, is nog niet het geval. “Ik heb me nog niet beschikbaar gesteld. Dat kan overigens nog wel komen, maar tijdens de vergaderingen heb ik vragen gesteld waarop nog geen bevredigend antwoord is gekomen. Ik heb wel het idee dat ze daarmee aan de slag zijn, maar nog onvoldoende voor mij.”

Foto: afdb.nl – De Brouwer