© Proshots

Ajax is inmiddels veilig geland in Oostenrijk waar het zich gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. Marcel Keizer blikt op Ajax.nl vooruit op het trainingskamp in Zillertal. De hoofdtrainer is inmiddels al wel gewend aan zijn nieuwe rol binnen de club. “Zo langzamerhand wel. Het was allemaal heel verrassend in het begin. Ik heb heel veel zin om met die jongens aan de slag te gaan. Een van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen voetballen, is plezier hebben. Ik wil dat de jongens veel plezier hebben op het veld, daar moeten we als staf voor zorgen, met goede oefeningen en een goede opbouw.”

Deze week zal vooral in het teken staan van fit worden, ritme opdoen en werken aan het tactische aspect. “We zijn nu nog in opbouw. Dat betekent veel conditietraining, veel krachtoefeningen. Maar we kijken ook naar de speelwijze. Over drie weken moeten we er al staan, dan moet het tactisch ook goed zijn. Deze dagen gaan we dus ook werken aan techniek en balgevoel, zodat iedereen weer lekker in zijn ritme komt.”

In Oostenrijk zal Keizer voor het eerst ook zijn, bijna, complete selectie kunnen toespreken. “Afgelopen vrijdag voor de bosloop heb ik de groep heel even kort kunnen spreken. Maar dat was vn korte duur, omdat we met een kleine groep waren. Dus dat wordt vervolgd in Oostenrijk. Aan het eind van de week, als we tegen Werder Bremen spelen, wordt ook duidelijk wie begint als aanvoerder. Van daaruit kijken we verder.”