© Proshots

Trainer Marcel Keizer was trots op de prestaties van Ajax tijdens de topper tegen koploper PSV. Ajax moest winnen om nog enigszins zicht te houden op de landstitel. En gewonnen werd er. Met maar liefst 3-0 werd PSV teruggestuurd richting Eindhoven. Een zege die voor de volle honderd procent verdiend was. Zo vond ook Keizer, die met name de passie en inzet roemde van zijn elftal tijdens de persconferentie na afloop van het duel.

“Ik ben trots op de jongens. Ze hebben met lef en passie gespeeld”, was het eerste korte commentaar na afloop van de trainer, die zag dat Ajax er vanaf minuut één opvloog tegen de Eindhovenaren, hetgeen ook leidde tot enkele opstootjes tussen onder anderen Lasse Schöne en Jorrit Hendrix. Ook duels tussen Joël Veltman en Hirving Lozano leverde het nodige spektakel op, waardoor vanaf de beginfase de werklust al aanwezig moest zijn.

Keizer is daarnaast ook extra blij dat de spanning weer enigszins terug is in de competitie. “Ik ben blij voor het team en ook blij voor de competitie. PSV heeft alles nog in eigen hand, maar wij moeten nu gewoon stug door blijven gaan.” Door de zege van Ajax is de achterstand op PSV teruggebracht tot zeven punten. Ook AZ, waar de Amsterdammers volgende week zondag op bezoek moeten, staan nog altijd twee punten boven de Ajacieden.